Ohjeita kilpailijoille

Säännöt
Kilpailuissa noudatetaan FIS:n ja SHL:n kilpailusääntöjä. FIS:n mainossäännöt eivät kuitenkaan ole voimassa.

Kilpailutoimisto
Kilpailutoimisto sijaitse stadionin välittömässä läheisyydessä Jämi Areenassa puh 050 422 0993.

Toimisto on avoinna
perjantaina 13.1. klo 14:00 – 18:00
lauantai 14.1. klo 07:00 – 20:00
sunnuntai 15.1. klo 07:00 – 15:00

Kilpailunumerot ja kisamateriaalin saa kilpailutoimistosta. Poisjäänti-ilmoitukset ja mahdolliset henkilötietokorjaukset on tehtävä toimistoon. Koska käytössä ovat ainoastaan yhdet kilpailunumerosarjat, niin numerot jaetaan päivittäin kilpailutoimistosta kuittausta vastaan.

Joukkueenjohtajien kokoukset
perjantai 13.1. klo 18:00
lauantai 14.1. klo 16:30
Kokoukset järjestetään Jämi Areenan pihan puoleisella parvella hiihtostadionin vieressä.

Poolikokous
TD:n johtama poolikokous perjantaina 13.1. klo 19:00 joukkueenjohtajien kokoustiloissa.

Paikoitus
Kilpailijoille ja huoltajille on varattu paikoitustila ns. yläkiitoradan päästä.

Suksien voitelu
Pooliyritysten ja voitelukopin varanneiden seurojen voitelutilat sijaitsevat poolialueella teknisessä rakennuksessa ja luontotietokeskuksen tiloissa. Lisäohjeita saa kilpailutoimistosta. Ikaalisten Kylpylässä on varattu voiteluun autotallitiloja, joita voi kysyä hotellin neuvonnasta.

Kilpailukeskuksesta on varattavissa voitelukoppeja 400 € / koppi / kilpailuviikonloppu (pe-su).
Kilpailukeskuksessa on myös vuokrattavissa muita kiinteitä voitelutiloja alk. 150€ /voitelupöytä. Kaikkien voitelutilojen varaukset etukäteen asko.uurasjarvi(a)jaminjanne.fi tai paikan päällä kilpailutoimistosta.

Suksien testaus ja verryttely
Joukkueenjohtajien kokouksessa tiedotetaan olosuhteiden mukaisista järjestelyistä.

Liikkuminen ladulla kilpailun aikana
Kilpaladut suljetaan viimeistään viisi minuuttia ennen kilpailun alkua mikäli lumiolosuhteet ja latujen kunnostus eivät edellytä sulkemista jo aiemmin. Joukkueenjohtajien kokouksessa tiedotetaan aiheesta ja näihin mahdollisesti tulevista muutoksista kenttäkuulutuksella. Poolia koskevat rajoitukset käsitellään poolikokouksessa.

Lämmittelyasut:

Kilpailija laittaa lämmittelyasunsa järjestäjien antamaan numeroituun muovipussiin. Sprintissä ja väliaikalähdössä pussit siirretään lähtöpaikalta maalialueelle järjestäjien toimesta. Viesteissä kilpailija huolehtii vaatepussinsa itse säilytystelineeseen.

Tunnisteiden kiinnittäminen
Tunnisteiden kiinnitys tapahtuu välittömästi stadionille sisään mentäessä Jämi Areenan harjun puoleisella terassilla. Tunnisteita käytetään kaikissa kilpailuissa.

Keskeyttäminen ja kilpailunumerot
Keskeyttämisestä on ilmoitettava ja numero toimitettava maalialueen henkilöstölle. Palauttamatta jätetystä numerosta veloitetaan 100 euroa ja nilkkatunnisteesta 300 euroa.

Lähtö- ja maalialue
Aidatulle lähtö- ja maalialueelle on ulkopuolisilta pääsy kielletty. Maalialueelle pääsevät hiihtäjien ja toimitsijoiden lisäksi ainoastaan median kulkuluvalla varustetut toimittajat ja kuvaajat.

Pukeutuminen, peseytyminen ja WC:t:

Pukeutumis- ja peseytymistilat ovat Jämi Areenan harjun puoleisessa alakerrassa stadionille mentäessä. Hiihtotunnelin saunat ja peseytymistilat ovat käytettävissä. Urheilijoille varatut wc:t ovat pukutiloissa.

Ensiapu
Ensiapupiste sijaitsee Jämi Areenan stadionin ja harjun puoleisessa päädyssä.

Huoltajakortit
Huoltajakortit jaetaan kilpailukansliasta numeroiden noudon yhteydessä. Urheilijat pääsevät kisa-alueelle näyttämällä / kertomalla kilpailunumeronsa.
Huoltajakortteja jaetaan seuralle 1kpl/4kilpailijaa ja/tai 2kpl/viestijoukkue. Ilman huoltajakorttia kilpailualueelle pääsee maksamalla pääsylipun; 15 euroa/ päivä.

Mediakeskus

Mediakeskus sijaitsee Jämi Areenan harjun puoleisella parvella.

Palkintojenjaot

Suomen Cup sarjoissa palkitaan kolme parasta kilpailijaa tai joukkuetta välittömästi kilpailun päätyttyä. Tämän jälkeen palkittavat johdetaan lehdistötilaisuuteen.

Nuorten sarjoissa (18 v) palkitaan kuusi parasta. Sprintin palkintojenjako on lauantaina välittömästi naisten ja sunnuntaina välittömästi miesten palkintojenjaon jälkeen.

 

Ohjelma

 

http://www.hiihtoliitto.fi/suomen-cup/jami/


 Kilpailut
Sprintti nuoret 18 v la 14.1.
Karsintakilpailussa urheilijoiden lähtöväli on 15 sekuntia. Karsinnan 18 parasta kilpailijaa jatkavat erävaiheeseen. Erävaiheessa jatkoon pääsee erien kuudesta urheilijasta kaksi parasta kilpailijaa finaaliin. Erävaiheessa käytetään tunnisteita. Tunnisteita ei vaihdeta erien välillä jatkoon päässeille. Erävaiheen kilpailunumerot saa kilpailutoimistosta.

Henkilökohtaiset matkat la 14.1. ja su 15.1.
Ovat normaaleja väliaikalähtökilpailuja.

Tunnisteet
Tunnisteiden käyttäminen on pakollista.

Viestijoukkueiden hiihtojärjestys
Hiihtojärjestys on vahvistettava viimeistään lauantaina 14.1. klo 16.00 mennessä. Muutoin hiihtojärjestys on ilmoitettu järjestys viimeistään

Viestikilpailussa kierroksella ohittaminen
Sunnuntain viestikilpailussa kierroksella kiinniotettuja joukkueita ei liputeta kilpailusta pois. Joukkueen johtajien kokouksessa annetaan aiheeseen tarkempaa informaatiota.

Vastalauseet
Vastalause on jätettävä kirjallisena sisältäen mahdollisen lisämateriaalin sekä käsittelymaksun kilpailutoimistoon 15 minuutin kuluessa kyseisen kilpailun epävirallisten tulosten julkaisemisesta. Protestimaksu on 100 €.

Sauvasääntö
Sauvansäännön mukaista sauvan pituutta kontrolloidaan perinteisen hiihtotavan kilpailuissa kaikissa sarjoissa.

 

 

 

 


YHTEISTYÖKUMPPANIT